Biografija

Milana Vlaović rođena je 1971. u Metkoviću, gdje završava srednju školu kulturno-umjetničkog smjera. Deset godina živjela je u Italiji, Španjolskoj i Grčkoj, a potom dolazi u Zagreb, gdje je i diplomirala na Fakultetu političkih znanosti, smjer novinarstvo. Pohađala je i četverogodišnju edukaciju iz integrativne psihoterapije, a stečeno znanje primjenjuje u Centru za psihološku pomoć „Sve za nju“ gdje radi psihološko savjetovanje sa ženama oboljelim od karcinoma.

Potpisuje glazbu i tekstove za poznate hitove Vesne Pisarović, Lane Jurčević i drugih domaćih pop glazbenika. Članica je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog društva skladatelja. Osim tri romana koje je prepoznala i kritika i publika (”Blat”, ”Bomboni od meda” i ”Glad”), napisala je i dvije zbirke priča (”Rašeljka i druge žene, ”Priče o nedjeljnom kolaču”).

Autorica je brojnih kolumni i intervjua s nizom zanimljivih sugovornika iz javnog života, a redovita je kolumnistica u magazinu ”Gloria”. Sve novosti o Milaninom radu pratite na službenom profilu na Facebooku.

Milana Vlaović, ponosna majka troje djece, danas živi i radi u Zagrebu.