Nove suradnje i novi hitovi

Već 2003. Lana Jurčević i ja krećemo sa suradnjom. Ona ima 19 godina i potpuna je početnica, a ja joj, baš kao i Vesni na početku, radim obradu pjesme “Simera” Despine Vandi, velikog grčkog autora Fivosa.
Napisala sam tekst uvjerena u to da je Lanin glazbeni put satkan u soft pop izričaju te pjesme. Lana ju je izvela na Hrvatskom radijskom festivalu. Aranžman je napravio Nikša Bratoš, po meni, bolje od originala.

 

 

Upravo zahvaljujući spotu za ”Otkad te nema”, sinula mi je ideja da Lanu spojim s nekim pjevačem u duetu koji će biti nježna pop balada, kakve Lani najbolje leže.
Pjesmu je izvela u Zadru na Zadarfestu, a znaju je u svojoj obradi zapjevati navijači Dinama, baš kao što navijači Hajduka pjevaju “Da znaš”.

 


 

Po izboru čitatelja portala Indexa, ”Prava ljubav” najpopularnija je pjesma te godine, a i danas na YouTubeu broji preko pet milijuna pregleda.

Pjesma ”1 razlog” bila je moja prva suradnja s Borisom Đurđevićem kao producentom.

Producent za pjesmu ”Kopija” je Dash.

Luki Nižetiću ovu sam pjesmu dala za Doru. Bila je to ugodna suradnja s producentom Đanijem Pervanom, inače članom benda Letu štuke.

 

Pjesma koju sam napisala prije 12 godina, a izvela ju je na Splitskom festivalu Ivana Radovniković, ove je godine doživjela obradu u Laninoj izvedbi. Producent je Igor Ivanović.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *